Stress verminderen

Alhoewel een oplossing voor stress vaak niet eenvoudig lijkt, zijn er wel een aantal praktische zaken die je kan doen om stress te verminderen. Hieronder een aantal tips die je zo kan toepassen om bijvoorbeeld je werk "op werk" te houden, of je concentratie beter vast te houden.

Werk organiseren

Door op je werk een aantal dingen anders te organiseren, zul je zien dat het werk je rustiger af gaat en minder als werken voelt.

Technologie voor je laten werken in plaats van tegen je

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone naast zijn computer thuis en op werk. Ook steeds meer mensen hebben een tablet waarmee ze op de bank nog hun laatste online zaken kunnen doen, of een spelletje kunnen spelen.

Leuk en handig, maar door de contstante stroom aan informatie die uit de apparaten komt, wordt je haast gedwongen er steeds mee bezig te zijn.

Rust creëen

Zelf rust creëen is erg eenvoudig. Met deze onderstaande tips is wat extra rust zo gemaakt.

Wanneer je bovenstaande punten opvolgt, zul je meer rust ervaren. Genoeg tips om snel mee te beginnen. Vooral de eerste stap in zetten is een begin van ontstressen.

Fijne dingen doen

Wat fijne dingen zijn, verschilt natuurlijk per persoon. Zo is bijvoorbeeld aangetoond dat bijvoorbeeld knuffelen ontstresst. Anderen zullen bijvoorbeeld erg kunnen genieten van sporten. Dat is dan nog dubbel fijn, wat van bewegen is ook aangetoond dat het stress verminderd.

Wil je direct al een stapje verder gaan, hier is een voorbeeld van een ontspanningsoefening bij stress.